11 maart 2023 – Amersfoort

Ontplooi bestaat 10 jaar! Dit vieren we door een jubileumcongres te organiseren op Zaterdag 11 Maart te Amersfoort. Tijdens deze dag kan je deelnemen aan diverse masterclasses, workshops, klinische lessen, intervisie en product demonstratie. Tijdens het congres zullen wij ervoor zorgen dat je kan genieten van een heerlijke lunch en zijn de koffie/thee apparaten in de school de hele dag toegankelijk. De onderwerpen hebben met name te maken met wond- en compressiezorg, maar er is meer! Het exacte programma zal later zichtbaar zijn op onze website. Er zijn uiteindelijk 500 plekken beschikbaar, zolang er nog tickets te koop zijn, kan jij hier dus bij aanwezig zijn! Gaan we je ontmoeten op deze super leuke en interessante dag?! Een toegangskaart kost €49,-

Graag tot 11 maart 2023!

Een feestelijke groet, Klaas-Willem & Jacobine (ONTPLOOI)

Ben jij erbij?

Actuele status aantal inschrijvingen:

0

Meld je nu aan!

Workshops / klinische lessen / Masterclass / Inspiratiesessies etc.

Je kiest je eigen programma uit het aanbod van de participanten hieronder & vol = vol

Boek tijdswinst door het risico van decubitus vroegtijdig op te sporen

Wie wilt er nu niet dat risico op decubitus vroegtijdig wordt beoordeeld? Met de SEM-scanner voert u een objectieve en anatomische risicobeoordeling van decubitus uit. Dit kan dat tot vijf dagen tijdswinst opleveren. Die tijd kunt u onder andere besteden aan een doelgerichte en gepersonaliseerde decubituspreventiestrategie.

Kom ook een kijkje nemen!

Door: Fred Dingemans (Diligent Consultant)

Knip & Plak workshop

In deze praktische workshop leert u siliconen wondverbanden zonder plakrand op maat te knippen voor gebruik op specifieke delen van het lichaam. Bijvoorbeeld op plekken rond de tenen, tussen de vingers, onder de borst of op de schouder. Ondersteund door duidelijke instructiefilmpjes en met behulp van verschillende materialen zullen wij uw pakket aan knip- en plaktechnieken verruimen en/ of opfrissen, zodat u het voor uw patiënt zo comfortabel mogelijk kan maken.

4…3…2…1: Wound Hygiene!

Wound Hygiene bestaat uit 4 eenvoudige stappen die je bij iedere verbandwissel kunt toepassen. Maar wat bedoelen we precies met “reinigen, debridement, remodelleren en verbinden”? waarom is dat eigenlijk nodig? Wat levert Wound Hygiene je op in je eigen praktijk?

Lizzy Martin van Convatec legt het je uit tijdens deze praktische en interactieve workshop, waarbij je ook kennis kunt maken met de verschillende verbanden die je kunt inzetten bij Wound Hygiene.

Kortom, in 4 stappen naar meer zekerheid bij iedere verbandwissel in deze workshop!

‘VAC-MANSCHAP IS… ‘

We laten we je met verschillende praktijksituaties oefenen. Dit kan zijn een wond op een lastig af te plakken locatie, maar ook het makkelijk oplossen van veelvoorkomende problemen. Uiteraard kan je ook zelf situaties aangeven waar je graag advies of tips over wilt. Na deze workshop kan je alle VAC- uitdagingen aan!

Druk, druk, druk. In 3 eenvoudige stappen naar efficiënte wondheling

De druk op de (wond)zorg is hoog. Tijd, kosten en kwaliteit van zorg staan in de focus van politiek, verzekeraars en wondprofessionals.

Vaak wordt in concepten gesproken en lange termijn doelstellingen. Maar hoe kun je nu als professional al direct bijdragen om op deze onderwerpen een positieve invloed te hebben? Heel graag helpen we hierbij om d.m.v. 3 eenvoudige stappen handvatten te bieden om tijd en kosten te besparen en de kwaliteit van wondzorg te vergroten.

Is het decubitus of IAD? Wat moet je er toch mee?

Kan je met verzorgend wassen IAD (vochtletsel) voorkomen?
Is dit nou IAD of decubitus of allebei? (met plaatjes😊)
Wanneer gebruik je nou welke huidbeschermer?

Tijdens onze interactieve workshop komen deze vragen aan bod en gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van casuïstiek.

Je gaat naar huis met een goodie bag en meer kennis over (het voorkomen van) IAD.

Samen kunnen we veel leed besparen bij mensen die lijden aan incontinentie. Incontinent zijn is immers al vervelend genoeg.
Tot de 11e?

Nadine en Patricia

Aantrekken van (verband) kousen doe je zo!

In deze workshop laat ik je graag kennismaken met onze aan- en uittrekhulpmiddelen. Wanneer je een cliënt zwachtel, in verband met een wond, dan is geen sprake van het aantrekken van een elastische kous. Maar wanneer jij en je team verbandkousen inzetten, zodra het been oedeemvrij is maar de wond nog niet genezen is, dan is het toch fijn als je de juiste aan- en uittrekhulpmiddelen correct weet te hanteren.

De Doff N’Donner is een aan- uittrekhulpmiddel waarmee je de kous makkelijk aan- en uittrekt bij je cliënt/patiënt. Allereerst is het voor de patiënt een prettige manier om een kous aangetrokken te krijgen, maar voor degene die de kous aan moet trekken kost het op deze manier erg weinig inspanning en werkt het zeer ergonomisch. Daarnaast laat ik ook het gebruik van de verschillende slides/aantrekzakken zien voor onder- en of bovenbenen en zal ik het een en ander vertellen over de vergoeding van de diverse aan- en uittrekhulpmiddelen. En het is een workshop, dus je kunt zelf ook gaan oefenen met onze aan- en uittrekhulpmiddelen.

MedCu Koper wondverband, een nieuwe standaard in Wondverzorging! & TIVITA Camera; Maakt het onzichtbare zichtbaar bij slecht helende wonden.

Wat is de meerwaarde van werken met de TIVITA Hyperspectraal camera?

-Veel snellere eerste screening van elke patiënt met een complexe wond!

-Snellere diagnostiek, betere genezingskansen en vermindering of vermijding van amputaties

-TIVITA-metingen laten 2 van de 3 belangrijkste problemen bij wondgenezing zien: zuurstofvoorziening en oedeem

-Controle van de efficiëntie van gekozen wondbehandeling in minder dan 24/48 uur

-Controle volledig debridement onmiddellijk na het debridement zelf

MedCu; Nieuw! Baanbrekend wondverband met koper.

-Enige antimicrobiële wondverband met koper ter wereld

-Essentieel mineraal in het lichaam

-Sterke bescherming tegen wondpathogenen (inclusief antibioticaresistente bacteriën)

Verantwoordelijkheid nemen over jouw medische handeling in relatie tot jouw zwachtel keuze

Een goede zwachtelkeuze is maatwerk en vraagt om los te komen van dagelijkse routine en standaard procedures…

De juiste zorg op de juiste plek is gelijk aan de juiste beslissingen op de juiste plek… Jij bent verantwoordelijk voor jouw medische handelingen. Hoe bepalend en vrij is dan de zwachtelkeuze voor jou?

Veelal zien we dat standaard procedures of de arts bepaalt welke zwachtelmateriaal er gebruikt wordt. Wat is er voor nodig om een goede keuze te kunnen maken? Naast vakbekwaamheid is kennis en ervaring van de functionele toepassing van zwachtelmaterialen essentieel. Daarom geven we je in deze sessie, vanuit onderzoeksresultaten en casuïstiek, meer informatie over de specifieke toepassingsgebieden van Kit Biflex, een wasbaar 2-laags korte rek zwachtelsysteem. Nieuwsgierig? Tot dan!

Consistent, consequente en comfortabele compressie met UrgoK2

Tijdens deze workshop leert u hoe u veilig compressie kunt geven dankzij UrgoK2. Een eenvoudig aan te brengen compressiesysteem welke geschikt is voor zowel mobiele als immobiele patiënten en waarmee u altijd zeker weet dat u de juiste druk behaalt dankzij de unieke druk indicatoren.

Productdemonstratie WE Medical producten

Uitleg D+ CTC concept

En nog meer om uit te kiezen!

Zelfzorg door moeiteloos geven en ontvangen

Als zorgprofessional ben je dienstbaar aan je cliënten. Je zorgt liefdevol voor ze, geeft adviezen en leert hen wat zij nodig hebben om te helen.

En hoe zit het met jou?

Ervaar tijdens deze workshop hoe jij met hart en ziel zelfzorg op de eerste plaats zet en moeiteloos kunt handelen en helen. Met deze energie sta je nog meer in je kracht en voel je je mentaal vitaal.

Vertrouw op jouw innerlijke wijsheid, alle antwoorden zitten in jou. Sta stil bij je eigen welzijn en stem af op jouw duurzame inzetbaarheid.

Ik ontmoet je graag.

Door: Mary Ludwig

1. ?? wordt vervolgd

2. Acute Wondzorg 

Snijden, branden, bijten, Skin-Tears… Dit zijn zo maar wat voorbeelden van acuut letsel. Cristiana zal je voorzien van wat basisprincipes, welke type producten horen er in je “eerste hulp koffer” als zorgprofessional? Door: Cristiana Rodrigues Mendes

3. ?? wordt vervolgd

4. De zin en onzin van de Enkel Arm Index 

Met welke argumenten kan je ervoor zorgen dat de Enkel/Teen Arm Index meer aandacht krijgt? Jacobine neemt je mee in de weerlegging van mogelijke bezwaren en je verlaat de workshop met een mooi een mooi stroomdiagram. Door: Jacobine Melis

Een energetische interventie (Noel’s Mind Clearing) in de praktijk

Er is eenheid en samenhang van de energetische werkelijkheid en de mens (holisme). De workshop leert om de mens vanuit subtiele energetische principes te benaderen en het zelf herstellend vermogen te bekrachtigen. We beginnen natuurlijk met een theoretisch gedeelte over energetische therapie na deze introductie zal er een demonstratie zijn waarna de interventie door de deelnemers op elkaar geoefend zal worden.

Door: Ruben Post

Aromatherapie voor stressvermindering en pijnverlichting bij de wondzorg

Wist je dat de geuren van essentiële oliën je brein beïnvloeden en dat je daardoor minder stress en pijn kan ervaren tijdens de wondzorg?

Aromatherapie is een holistische persoonlijke benadering waarmee met een aangename geur de patiënt ondersteuning geboden wordt tijdens de wondzorg.

Tijdens de workshop laat ik je de geuren ruiken waarmee ik werk tijdens de wondzorg. Ik vertel over de werking en vertel hoe ik dit combineer met andere complementaire interventies zoals massage en virtual reality.

Kom, ruik, ervaar en raak geïnspireerd!

Door: Anneke Melissant

Meld je nu aan!

Locatie en tijdsindeling

Locatie:

MBO Amersfoort – Valutaboulevard 20, 3825 BT Amersfoort (vlakbij de IKEA)

LET OP! Parkeren bij de locatie is zeer beperkt. Aanmoediging tot carpoolen of gebruik maken van OV

Praktische informatie:

Alle deelnemers ontvangen 14 dagen voorafgaande een e-mail met daarin allerlei nuttige weetjes/tips. Wil je er al een paar? Hier komen ze;

# Je kan je NIET vooraf inschrijven voor een workshop (dit vergt namelijk om verschillende redenen veel administratie). Het werkt simpel, vol=vol!

# Op deze website zal komen te staan, in welk lokaal welke workshop is. Dus bereid je goed voor, zodat je ook leuke alternatieven hebt bedacht.

# Er is géén garderobe

# M.b.t. de lunch wordt er óók rekening gehouden met mensen die vegetarisch zijn. Heb jij dieetwensen, dan willen we je adviseren je eigen lunch mee te nemen.

# Nogmaals, aantal parkeerplaatsen zijn beperkt. We moedigen het carpoolen en gebruik van OV daarom aan.

# Ben je BHV-er? En mogen we bij calamiteiten op je rekenen? Laat het ons dan GRAAG weten!

# We krijgen deze dag hulp van collega’s, familie en vrienden, zij zijn herkenbaar aan hun hesje met de tekst “Sfeerbeheer”. Je kan bij hen terecht met vragen.

Tijdsindeling:

09.00 – 09.45 Inschrijving & bezoek participanten

09.45 – 09.50 Welkomstwoord

10.00 – 11.00 Workshop ronde 1

11.20 – 12.20 Workshop ronde 2

12.20 – 13.30 Pauze / Lunch / bezoek participanten

13.30 – 14.30 Workshop ronde 3

14.30 – 15.15 Pauze

15.15 – 16.15 Workshop ronde 4

16.30              Plenaire afsluiting

Meld je nu aan!